Fatade mobile Bi-Fold Wide (glisant vertical)

Pe scurt, sistemul se compune din:

- motoare electrice: unul sau mai multe (in functie de latimea deschiderii), montate deasupra articulatiei superioare a sistemului;

- lanturi / chingi exterioare: trei sau mai multe, care prind panoul inferior si se strang la partea superioara a sistemului pe axul actionat de motor;

- doua panouri articulate orizontal;

- dispozitiv de blocare.

Mai jos va prezentam detaliat descrierea sistemului, functionarea si avantajele lui.

REZUMAT

Usa plianta orizontal pentru cladiri. Ansamblul include o sectiune superioara si o sectiune inferioara articulate prin balamale montate in pozitie orizontala.

Sectiunea superioara este prinsa de elementul orizontal de cadru, care, la randul lui, descarca pe stalpii laterali. Sectiunea inferioara se sprijina pe stalpii laterali pentru a realiza miscarea de ridicare si coborare a usii. Ansamblul poate include actionare electrica prin motor legat la o retea electrica, de preferat 380V, cu posibilitatea actionarii manuale in cazul penelor de curent.

In pozitia inchisa, ansamblul are aparenta unei fatade clasice (din sticla sau placari). In pozitia deschisa ofera un spatiu liber fara restrictiile unor montanti si se transforma in copertina.

ANSAMBLU USA PLIANTA ORIZONTAL

ansamblu Bifold Wide

TIPUL DE DESCHIDERE - VEDERE LATERALA

deschidere Bifold Wide deschidere Bifold Wide

Initial usile pliante au fost echivalente cu miscarea pe orizontala. In acest caz miscarea verticala prezinta avantajul deschiderii cu usurinta a usii iarna (se elimina blocajul de la zapada si de la inghet).

In plus deschiderea pe verticala oferta avantajul formarii unei copertine in pozitia deschis complet. Acest avantaj merita luat in consideratie mai ales in cazul cladirilor comerciale.

Pe scurt, acest tip de usa ofera numeroase avantaje prin combinatia unica de componente si proprietati.

DESCRIEREA ANSAMBLULUI

Ansamblul include un cadru fix compus din doua elemente verticale (numite stalpi) si un element orizontal (numit traversa), o sectiune superioara si o sectiune inferioara articulate prin balamale. Prin aceasta constructie sectiunile superioara si inferioara sunt dispuse in acelasi plan cand usa este inchisa, plan determinat de pozitia stalpilor laterali.

Actionarea ansamblului se face prin chingi care se infasoara pe axul montat la partea superioara a usii. Numarul de chingi folosite se calculeaza in functie de greutatea si dimensiunile usii astfel incat sa asigure stabilitatea si siguranta in timpul miscarii si in pozitia deschis complet.

De asemenea ansamblul include un sistem de siguranta / blocare in pozitia deschis complet si un sistem de inchidere etansa perfect dreapta a usii fara a se vedea articulatia celor 2 sectiuni in pozitia inchis complet.

Actionarea usii se face electric printr-un motor legat la reteaua electrica.

Sectiunile superioara si inferioara sunt articulate prin doua sau mai multe balamale care permit miscarea libera in timpul actionarii usii. Sectiunea superioara este prinsa prin balamale de traversa superioara a cadrului, iar partea de jos a sectiunii inferioare are miscarea limitata de un sistem de role care gliseaza pe stalpii laterali. Mai precis, partea de sus a sectiunii superioare si partea de jos a sectiunii inferioare au miscarea limitata la planul definit de stalpii laterali ai ansamblului.

Particularitatea si unicitatea produsului este data de sistemul de autoinchidere, un sistem integral mecanic. Cu ajutorul unor resorturi (arcuri) este compensata descompunerea fortelor in pozitia aproape inchis, lucru ce face posibila transformarea miscarii radiale in miscare liniara ce conduce la blocarea usii in pozitie verticala, cu posibilitatea modificarii punctului de inchidere a usii. Acest lucru este foarte util in cazul suprafetelor foarte mari, unde dilatarile si contractiile materialului au o componenta mare.

FIG. 1A - Ansamblu usa - vedere fata

ansamblu Bifold Wide

FIG. 1B - Ansamblu usa - vedere spate

ansamblu Bifold Wide

DESCRIERE DETALIATA A DESENELOR

In FIG. 1A si FIG. 1B sunt prezentate vedere fata si vedere spate ale ansamblului usii pliante orizontal. Ansamblul cuprinde un cadru cu doua elemente verticale 13 si un element orizontal 14, o sectiune superioara 11 si o sectiune inferioara 12, sectiunile avand suprafata frontala catre exteriorul cladirii. Cele doua sectiuni sunt articulate cu ajutorul balamalelor 15.

Sectiunea superioara 11 este prinsa de elementul orizontal de cadru 14 cu ajutorul balamalelor 15.

In FIG. 4 este reprezentata vederea dinspre interior a balamalelor care articuleaza cele doua foi de usa.

In partea superioara se afla ansamblul de actionare a usii: axul de antrenare 16 si motorul 17. Pe ax 16 sunt fixate mosoare 18 de infasurare a chingilor 19, asa cum se vede in FIG. 5. In FIG. 6 este reprezentata vederea de la interior a motorului montat in lateralul traversei, iar FIG. 7 reprezinta motorul de actionare.

Asa cum se vede in FIG 1B sunt mai multe panglici de actionare 19 care se infasoara pe mosoarele 18 fixate pe ax 16 si sunt prinse de o bara metalica 22 fixata partea de jos a sectiunii inferioare 12 , ansamblu detaliat in FIG. 2A si FIG 2B.

Cand este inchisa complet usa sectiunile superioara si inferioara se afla in acelasi plan datorita ansamblului format din tija de blocaj 20 si placa 21, asa cum e prezentat in FIG. 3. Tija de blocare face parte din sistemul de autoinchidere care reprezinta unicitatea produsului este detaliat in FIG. 8